Gyakorlati tapasztalatok átadása fiatal innovatív vállalkozások számára

2014. február 5., 13:35
Innovatív vállalkozások sikertörténeteiről tudósít a Go!nno portál, hogy a kezdő vállalkozások számára pozitív példát mutassanak be. Az élenjárók között több észak-magyarországi vállalkozást is megtalálhatunk.

A Go!nno program (a Nemzeti Innovációs Hivatal fiatal innovatív vállalkozók projekttámogató rendszere) részeként önkéntes mentori rendszer kiépítése még 2012-ben elkezdődött.

A mentori rendszer kiépítésének legfőbb okai közé tartozik, hogy a kezdő vállalkozások tapasztalt tanácsadókkal vehessék fel a kapcsolatot, hogy szakmai pártfogó segítségével könnyebben tegyék meg az utat a piaci sikerig. A program résztvevői növelhetik kapcsolati tőkéjüket.

A program keretében a mentorok díjmentesen, legalább egy éven keresztül kapcsolatot tartanak a mentorált vállalkozóval.

A Nemzeti Innovációs Hivatal honlapján a Go!nno program részeként „Best practice” tudósítások jelentek meg, amelyek az innovációs ötletüket megvalósító vállalkozások sikertörténetét mutatják be. Ezek a cégek innovációs díjakban részesültek, és napjainkra már élenjárók lettek a saját szakterületükön.

Az észak-magyarországi régió innovációs élenjárói az ADMATIS Kft, a TRIGON Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft, valamint a Nádasdi Elektro Biztonságtechnikai Kft.

A „best practice” beszámolók száma folyamatosan bővül, melyeket itt érhetnek el:

http://www.kaleidoszkop.gov.hu/web/guest/best-practice

Eseménynaptár