„Innovációk a környezeti fenntarthatóságért, zöldenergia termelés fejlesztéséért Észak-Magyarországon”

2013. szeptember 17., 20:57
A NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. szeptember 26-án helyszíni szakmai bemutatóval egybekötött konferenciát szervez a téma iránt érdeklődők részére. A rendezvény keretében három telephelyen tekinthetik meg a résztvevők, hogy Miskolc városa hogyan biztosítja környezetkímélő és megújuló energiaforrások használata révén a távhőellátást.

A konferencia a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0047 „Kutatási eredmények és innovációk disszeminációja az energetikai biomassza (zöldenergia) termelés, átalakítás, hasznosítás, a vidékfejlesztés és a környezeti fenntarthatóság terén a zöld Magyarországért” című projekt keretében kerül megszervezésre.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerjék a környezetipar innovációit, a zöldenergia-termelés és hasznosítás lehetőségeit, továbbá, hogy képet kapjanak a megújuló energiaforrások alkalmazása és a helyi gazdaságfejlesztés közötti összefüggésekről.

A szakmai mini-konferenciát követően az érdeklődők a szervezők által biztosított busszal járják be a MIHŐ Kft. telephelyeit, továbbá a PannErgy Nyrt. kistokaji telephelyét, ahol betekintést nyerhetnek a biogáz, biomassza és geotermikus energia távhőszolgáltatásban való hasznosításába.

A rendezvény időpontja: 2013. szeptember 26. (csütörtök) 11.00 - 16.30
A rendezvény helyszíne: City Hotel Miskolc (3529 Miskolc, Csabai kapu 6-8.)

A konferencián és a helyszíni szakmai bemutatón való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni 2013. szeptember 20-ig lehet a NORDA honlapján, az alábbi linkre kattintva:

http://www.norda.hu/konferencia/

A meghívó és a részletes program az alábbi linkre kattintva érhető el:

Meghívó

Eseménynaptár