BuySmart+ projekt workshop a környezettudatos beszerzés népszerűsítéséért

2013. május 23., 08:21
Az EU Intelligent Energy Europe programja által támogatott Buy Smart+ projekt célja a környezettudatos, energiahatékony beszerzés népszerűsítése, a zöld beszerzések arányának növelése ingyenes tanácsadás és információs csomagok, tréningek segítségével.

A projekt keretében tartott képzések hasznosak mind a közigazgatási szakemberek, mind a magánvállalkozások beszerzői számára. Mindkét célcsoport megfelelő tájékoztatása és motiválása óriási jelentőséggel bír; a közigazgatás a példaértékűen magas piacbefolyásoló ereje miatt, a magánvállalkozások pedig az energiahatékonyság növeléséért, a CO2-kibocsátás csökkentéséért és környezetbarát üzletvitel kialakításért való versengés erősödése miatt. Európában a közbeszerzések nagyjából a GDP 16-18%-át teszik ki, ami elgondolkodtatóan nagy arány. A közigazgatás beszerzéseivel példát szolgáltat a lakosságnak és a helyi piaci szereplőknek, és magában is igen erőteljes piacbefolyásoló erővel bír. Mindezek alátámasztják az EU az irányú elkötelezettségét, hogy a közintézményeket mindinkább a környezettudatos beszerzési politika felé orientálja.
2013. május 30-31-én tartják a következő képzést Szolnokon. Az alkalomra az EnergiaKlub várja a beszerzésekben érintett jelentkezőket!

A program letölthető innen.

Eseménynaptár