KÖZLEMÉNY

2013. április 30., 09:28
"A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával" című ÉMOP-1.3.1-12 számú konstrukcióval kapcsolatban

Tudomásunkra jutott, hogy egy tanácsadó cég több, "A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával" című ÉMOP-1.3.1-12 számú konstrukció nyertesével felvette a kapcsolatot, és ajánlatot tett az üzleti terv elkészítésére. Az adott cég a kapcsolatfelvétel során a Kedvezményezetteket megtévesztve arra hivatkozott, hogy ezen tevékenységét a NORRIA-val egyeztetve végzi. Tájékoztatjuk a nyertes pályázókat, hogy a NORRIA  nem áll senkivel a pályázathoz kapcsolódó  jogi vagy gazdasági kapcsolatban. A Nyertesek megkeresését a NORRIA munkatársai végzik,  ehhez a tevékenységéhez más szervezet sem felkérést, sem hozzájárulást, sem támogatást nem kapott az Innovációs Ügynökségtől.

A konstrukció pályázati felhívásának C.1.3 pontja rendelkezik a kötelezően megvalósítandó tevékenységekről. Ennek keretében két olyan tevékenység van nevesítve, amelyet csak az „Akkreditációs felhívás tanácsadó szervezetek részére” című pályázaton az adott régióra érvényes Innováció menedzsment szakterületre akkreditált szervezettől lehet igénybe venni: ezek a projektmentori szolgáltatás igénybe vétele, valamint az üzleti terv készítése.

A NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség – több más szakértő szervezettel együtt - elnyerte az akkreditációt az Innováció menedzsment szakterületre. Ez az akkreditáció feljogosítja a szervezetünket arra, hogy az Észak-magyarországi régióban az ÉMOP-1.3.1-12 konstrukció Kedvezményezettjei részére projektmentori szolgáltatást nyújtsunk, és üzleti tervet készítsünk.  Amennyiben a pályázókat megkereső cég rendelkezik az Észak-magyarországi régióra érvényes akkreditációval, úgy jogosult a feladat ellátására, amennyiben azonban nem akkreditált szervezet, úgy az üzleti terv készítésének költsége a Pályázati felhívás értelmében nem lesz a projekt keretében elszámolható.

NORRIA Nonprofit Közhasznú Kft.

Eseménynaptár