Befektetés a jövőbe - Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020

2012. november 9., 11:40
A Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi egyeztetés céljából közzétette a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetét.

A minisztérium a Nemzeti Innovációs Hivatalt bízta meg a stratégia társadalmi konzultációjának lefolytatásával. A társadalmi egyeztetés célja, hogy a kutatás-fejlesztés és innovációban (KFI)-ben érintett szereplők már a tervezés során megismerhessék a stratégia főbb irányvonalait, és érdemi hozzászólásokkal járulhassanak hozzá annak alakításához.

Egy országos szintű KFI-stratégia kidolgozása és végrehajtása alapvető nemzeti érdek, mivel a kutatás, fejlesztés és innováció a hosszú távú fenntartható növekedés megvalósításának egyik legfontosabb tényezője, így hatékonyságának növelése érdekében fokozni és célirányosan koncentrálni szükséges a hazai KFI ráfordításokat.

A Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 társadalmi véleményezésre bocsátott tervezete az alábbi linken tekinthető meg:  Befektetés a jövőbe - Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 PDF (2 149 KB)

Szakmai észrevételeiket, javaslataikat 2012. december 4-ig várják a strategia@nih.gov.hu e-mail címre.

Eseménynaptár