Sajtóközlemény

2012. március 9., 10:42
A NORRIA Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. 2009. januárban indította el az Elkötelezettség a Kiválóságért (C2E) szervezetfejlesztési projektet a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesülettel kötött együttműködési megállapodás keretében, melynek eredményeként 2010. januárban elnyerte az Elkötelezettség a Kiválóságért címet.

A megszerzett EFQM (European Fundation for Quality Management) nemzetközi minősítés igazolja a társaságnak a kiválóság területén végzett erőfeszítéseit. Az eltelt időszakban végzett munkája további elismeréseként a szervezet 2012. március 8.-án vette át kitüntető oklevelét a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület által rendezett „Kiválóság Tavasz 2012 – EFQM Kiválóság Nap” Konferencia keretében.

A NORRIA EFQM Minőségbiztosítási Rendszer keretében vállalt 3 kiemelt irányítási területe közül fokozott figyelmet szentel a környezetvédelem, fenntarthatóság témakörének. Regionális szervezetként többszintű a felelősség, és ennek megfelelően egyrészt az ügynökségen belül, másrészt hídképző, tanácsadó szervezetként is tenniük kell a mintaértékű, fenntartható működési gyakorlatok elterjesztéséért. Ebből a felelősségből eredően, a NORRIA 2011-ben EMAS (European Management and Audit Scheme) környezetirányítási rendszert vezetett be, amely az év folyamán tanúsításra is került. Ennek köszönhetően az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség által nyilvántartott 24 szervezet között - egyetlen regionális innovációs ügynökségként - a NORRIA is az ISO 14001-et magába foglaló, hitelesített környezeti szempontú vezetési rendszerrel rendelkezik.

Az ügynökség saját jó gyakorlatát és szakmai kompetenciáit kamatoztatva a régió kis- és középvállalkozásait, önkormányzatait támogatva tanácsadóként kívánja előmozdítani a  környezetirányítási rendszerek elterjesztését – amelyek között az EMAS Easy irányítási rendszer lényegesen egyszerűbb, kevesebb dokumentációval és költséggel járó megoldást nyújt, mint pl. az ISO14001.

A NORRIA az innováción alapuló fenntartható gazdaságfejlesztés elkötelezettje, amit javaslatuk szerint a szervezetek napi gyakorlatánál érdemes elkezdeni.

A NORRIA Környezetvédelmi nyilatkozata, illetve további információ az alábbi elérhetőségeken:

http://www.norria.hu/Környezetvédelmi nyilatkozat

http://emas.kvvm.hu/

Miskolc, 2012. március 9.

norria.hu

Eseménynaptár