Európai KKV Szakértői Panel Innovációs statisztikák Az új kormány első pályázata Geotermikus energiával zöldségtermesztő nagyhatalom lehet Magyarország Elkészült a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap 2004-2009. közötti értékelése Javulhat a kkv-k for

2010. augusztus 24., 14:10
B.-A.-Z. megye gazdaságfejlesztési stratégiája címmel rendezi meg Miskolcon a Magyar Közgazdasági Társaság B.-A.-Z. megyei szervezete, és a NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség kedden és szerdán a VIII. Megyei Közgazdász Napokat.

A kétnapos rendezvény mai beharangozóján Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte az érdeklődőket, s elmondta: fontos az elkövetkezendő évek stratégiai gondoskodása, mert rengeteg pénzbeli erőforrás megy el most, az árvíz okozta káresetekre. Számtalan kisebb céget ért kár, melyeknek irányt kell mutatni.Dr. Nyiry Attila, a NORRIA Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a gazdaságfejlesztés nem lehet meg innováció és stratégiai fejlesztések nélkül. Mint fogalmazott, a választott témakör neve ugyan a B.-A.-Z. megyei gazdaságfejlesztés stratégiájára vonatkozik, a kétnapos eseményen azonban nem csupán a régió innovációs tanácsairól fognak felvilágosításokat adni. Az igazgató beszédében kiemelte: a gazdasági válság és az árvíz által okozott katasztrófa kihatással volt az elmúlt években kialakított gazdasági stratégiára is. Ezt módosítani kell annak érdekében, hogy az elkövetkezendő három évben újra biztos alapot nyújthasson a hazai gazdaságnak.

A mintegy negyven fősre tervezett fórum első napján a résztvevők előadásokat hallhatnak B.-A.-Z. megye fejlesztési stratégiájáról, a gazdaságfejlesztésről - az Agrárkamara szemszögéből - a régió innovációs stratégiájáról, valamint a Miskolci Egyetem fejlesztéseiről, és azok megyei stratégiához való kapcsolódásáról is.

A második, záró napon a fórum résztvevői a tervek szerint a Miskolci Egyetem gazdaságilag is jelentős intézményeit tekintik majd meg. Így ellátogatnak az UNI-FLEXYS Egyetemi Innovációs Kutató és Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. épületébe, valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Nanotechnikai Kutatóintézetbe is.

http://minap.hu/news.php?extend.25612.12

Eseménynaptár