Átadták a 2009. évi Innovációs Nagydíjat – a Környezetvédelmi Innovációs Díjban az Észak-magyarországi KKV Innovációs Klaszter tagja, a FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. részesült

2010. augusztus 24., 13:59
Sólyom László elfoglaltsága miatt a résztvevőket levélben köszöntötte, amelyben egyebek mellett hangsúlyozza, hogy a Magyar Innovációs Nagydíjat csak olyan vállalkozásnak lehet odaítélni, amely nemcsak nagy jelentőségű és hasznosult újítást valósított meg, hanem ezt az eredményt magyar vállalkozóként és Magyarországon érte el.

A zsűri több szempontot vizsgált, köztük az innováció eredetiségét, újszerűségét, gazdasági eredményét, társadalmi hasznosságát. Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, a bírálóbizottság elnöke elmondta: a pályázatra beadott 35 innováció révén 27 milliárd forint többlet eredményt értek el a vállalatok, és 16 milliárd forint társadalmi haszon kötődik hozzájuk.
 


Jelentős eredmény, hogy a 2009. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban régiónk egyik meghatározó vállalata, a FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. részesült a kompenzált mágneses terű energiatakarékos vezető sodronyok termék- és gyártásfejlesztéséért.
 
A fejlesztés rövid leírása itt elérhető

Eseménynaptár