Innovációs díj a Miskolci Egyetemen

2010. augusztus 24., 11:42
Mindez azon az eseményen derült ki, ahol a Miskolc Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán újonnan akkreditált energetikai mérnök szakon elsőként vehettek át BSc szintű oklevelet a hallgatók. Dr Szabó Szilárd tanszékvezető egyetemi tanár (Áramlás és hőtechnikai gépek tanszéke) elmondta azt is hogy idén februártól indul a mesterszak is.

Már régebben megírtuk,hogy az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és az Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Tanács által kiírt, a 2009. évi Észak-magyarországi Regionális Innovációs Díj elnyerésére szóló pályázat egyik nyertese a miskolci Termoment Kft. volt (a város hivatalos kéményseprőipari közszolgáltatója).

A díjat a panelépületek szellőzőrendszerének felülvizsgálatára és tisztítására szolgáló „Panel Air” eljárás kifejlesztéséért kapta a társaság. A november végén megrendezett díjátadón Karczagi Gyula ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a pályázatért járó díjat megduplázva ajánlja fel a Miskolci Egyetem Áramlás- és Hőtechnikai Gépek Tanszékén most végző, légtechnikai vonatkozású szakdolgozatot író hallgatók közül annak, akit az Állami Vizsgabizottság és a Tanszék kollektívája erre a legalkalmasabbnak vél.

Az államvizsgára  szerdán délelőtt került sor, ahol az eredményhirdetés keretében Karczagi Gyula ügyvezető adta át a 300 ezer forintos díjat Szaszák Norbert szigorló energetikai mérnökhallgatónak, hangsűlyozva hogy az egyetemi kutatási háttér minden hazai  fejleszteni kivánó vállalkozás számára nélkülözhetetlen.Az innovativ szellem és elkötelezettség a kis cégeket is előre viszi.

Szaszák Norbert egy ipari K+F projekt keretében készítette dolgozatát a Porszívók légtechnikai veszteséganalízise címmel  írta meg az Elektrolux céggel együttmüködve.

www.boon.hu

Eseménynaptár