Fókuszban az autóipar

2010. augusztus 24., 11:18
A NOHAC – Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara ma délelőtt klaszter-közgyűlést és benchmarking klubot tartott. A klaszter vezetőit megválasztották, majd megvitatták az aktuális pályázatokat.

- Már áprilisban megtartott ülésünkön felvetődött, hogy módosítsuk Szervezeti Működési Szabályzatunkat (SZMSZ) valamint megválasszuk klaszter-szervezetünk irányító bizottságát és elnökét, hiszen erre az alapításkor nem került sor. Az Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter főbb feladatai a tagok számára új beszállítói piacok és kapcsolatok elérésének segítése, regionális projektekben való együttműködés biztosítása. A jövő héten Stuttgartban lesz az „European Automotive Components Show” autóipari kiállítás és vásár, ahol a NOHAC is részt vesz majd. A nagyobb, tőkeerős autóipari beszállító cégek sikeresen átvészelték a válságot, azonban rengeteg autóiparban működő céget negatívan érintett a gazdasági világválság. Jelenleg az autóipari szektor és az autókereskedelem stagnál, remélhetőleg év végére lassú növekedés indul meg – nyilatkozta Csonka Csaba klaszter menedzser.
2006. decemberében alapították a NOHAC-ot azzal a céllal, hogy az autóiparban és mechatronikában érdekelt, vagy potenciálisan érdekelt cégek érdekeit összehangolja, piacképességüket növelje, új beszállítói kapcsolatok jöjjenek létre. A nyilvános közgyűlésen ismertették az Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter ÉMOP-1.2.1-2008-0028 regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása és fejlesztése érdekében zajló pályázatának részleteit. A közgyűlés egyhangúlag Zai Pétert választotta a szervezet elnökének. A tisztségviselők megválásztásán kívül a  volt a különböző aktuális finanszírozási kérdésekről, pályázatokról, a 2010 szeptemberében bevezetendő tagdíjról, valamint a 2012-ben beinduló kecskeméti Mercedes gyárba történő beszállítás feltételeiről is.

http://www.minap.hu/news.php?extend.25748.3

Eseménynaptár