A Föld órája ... mert kell egy kis áramszünet

2010. augusztus 24., 11:15
Jelképes villanylekapcsolással figyelmeztet az energiatakarékosságra és a környezetszennyezésre a Sydney-ből indult Föld órája akció, mely mára világmozgalommá nőtte ki magát.

2010. március  28-án, azaz szombaton tartják meg a "Föld óráját". Ennek a WWF kezdeményezésnek a célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A csatlakozók azt vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól (CET) egy órára lekapcsolják a világítást.

Egy kis történelem: a Föld Órája 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből, majd 2008-ban vált nemzetközivé. Magyarország is ekkor vett először részt az akcióban, amihez akkor még csak 4 hazai település csatlakozott. 2009-ben már 88 ország 4000 települése, és több százmillió ember kapcsolta le együtt a fényeket. Magyarországról 2009-ben 67 település és több mint egymillió ember vett részt a Föld Óráján. Olyan híres látványosságok borultak sötétbe, mint a tatabányai Turul, a Parlament vagy a Művészetek Palotája. Az idei év már most biztos rekordnak számít, hiszen eddig 76 település regisztrálta magát.
 
További információk itt elérhetőek.

Eseménynaptár